Volgend schooljaar start de onderwijshervorming in het 3e jaar en dit brengt enkele nieuwigheden met zich mee. Zo zullen we vanaf volgend schooljaar 3 nieuwe studierichtingen aanbieden naast ons al bestaande, ruime aanbod.

FORUM – DOORSTROOM
WOORDKUNST-DRAMA

Heb je interesse in toneel, muziek, dans en voordracht? Ben je gevoelig voor taal en wil je graag op een podium staan? Dan is deze artistieke studierichting waarin expressie centraal staat, misschien iets voor jou!

FORUM – DOORSTROOM
SPORTWETENSCHAPPEN

Ben jij altijd al gepassioneerd geweest door sport en de wetenschap die er achter zit? Dan is deze richting misschien wel iets voor jou! Leer over de bouw van het lichaam en de chemische en fysische processen die komen kijken bij sport.

VILLA – DOORSTROOM
FREINETPEDAGOGIE

Freinetpedagogie is een nieuwe studierichting waar de technieken van Celestin Freinet nog meer aan bod komen. Zo wordt er extra aandacht besteed aan expressie, onderzoek en burgerschap.

De studierichtingen worden vanaf volgend schooljaar ingedeeld in “Doorstroom”, “Dubbele finaliteit” en “Arbeidsmarkt”. De huidige studierichtingen zullen op de verticale as zo worden geordend dat de finaliteit duidelijk is:

  • doorstroom studierichtingen in ASO en sommige TSO of KSO studierichtingen: deze zijn abstract theoretisch en ze bereiden de leerlingen voor op verder studeren in het hoger onderwijs;
  • studierichtingen met een dubbele finaliteit in TSO en KSO: ze bereiden leerlingen zowel voor op het hoger onderwijs als op een rechtstreekse intrede op de arbeidsmarkt;
  • arbeidsmarktgerichte studierichtingen in BSO: deze zijn concreet en praktisch gericht en ze bereiden de leerlingen voor op een rechtstreekse intrede op de arbeidsmarkt

De lessentabellen voor deze richtingen en de andere richtingen van het 3e jaar komen er snel aan!