2 van onze collega’s, Peter Cockelbergh en Bas Matthynssens, werden vorige maand geïnterviewd voor het Filosofie Magazine over hun samenwerking met Alain Badiou en de Summer School die ze hierrond organiseerden.

Een aantal jaar geleden organiseerden deze 2 collega’s samen met onze leerlingen een project waarin ze samen met Alain Badiou op zoek gingen naar antwoorden op de vraag “Wat is filosofie”.

Het (begin van het) interview kan je lezen via deze link.

Het boek dat gemaakt is naar aanleiding van deze ontmoeting kan je hier terugvinden.

Voor een ontmoeting met Belgische scholieren werd Alain Badiou uitgedaagd een heldere inleiding te geven tot zijn ambitieuze en complexe denken. Vertrekkend vanuit de vraag ‘Wat is filosofie’? slaagt hij hier wonderwel in. In een vraaggesprek, dertien stellingen en een lezing behandelt Badiou de vele domeinen die zijn denken bestrijkt: van ontologie tot politiek, kunst en liefde, en met speciale aandacht voor de relatie tussen wiskunde en poëzie. Wie toegang wil krijgen tot de volledige reikwijdte van Badiou’s werk, heeft nu het kompas in handen.