Op donderdag 5 december organiseerden de leerlingen van de 2e graad Villa een communitybeurs waar ze hun projecten van het 1e semester voorstelden. De leerlingen werden uitgedaagd om na te denken welke maatschappelijke problemen zij belangrijk vinden en hoe ze dit zouden kunnen oplossen,  met de kerngedachte dat een klein steentje bijdragen ook al een grote impact kan hebben.

De ideeën die hieruit voortkwamen waren werkelijk indrukwekkend. In navolging van de klimaatacties vorig jaar voel je ook nu dat het klimaat onze leerlingen nauw aan het hart ligt. Enkele van de ideeën waren dan ook een muzikale afvalbak, het aanplanten van bomen op leegstaande plaatsen, een veggie-challenge, een bewustmakingscampagne over de impact van voeding op het klimaat, opsmukken en maken van kleine parkjes in de stad, opruimacties op school en in de stad, stimuleren van herbruikbare drinkflessen en een upcycling project van plastic afval. Op de beurs konden leerkrachten en ouders, maar ook externe organisaties en bedrijven kennismaken met de projecten van onze leerlingen en werden verdere samenwerkingen opgestart. Meer foto’s van dit evenement vind je op de facebookpagina van de Villa

De leerlingen van de 2e graad stelden donderdagavond met veel trots hun eigen communityproject voor waar ze het hele 1e semester aan gewerkt hebben.

Slået op af Villa Da VinciTorsdag den 5. december 2019