Overzicht richtingen

Scholen Da Vinci is een grote school met een ruim aanbod aan richtingen. Op deze pagina vind je meer informatie over de verschillende campussen en studierichtingen. Ook de lessentabellen kan u op hier raadplegen.

FORUM DA VINCIVILLA DA VINCICASA DA VINCI
1E GRAAD

In het 1ste jaar starten alle leerlingen in 1A of 1B.
Als uw kind een getuigschrift basisonderwijs heeft behaald, kan het naar het eerste leerjaar A van het voltijds secundair onderwijs.

Het 1ste leerjaar B richt zich op jongeren met een leerachterstand (en dus het getuigschrift basisonderwijs niet hebben behaald) of jongeren die liever al doende leren.

Na het eerste leerjaar B kunnen de leerlingen naar 2A (mits een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad), 2B of naar het 1ste leerjaar A.

De leerlingen volgen een basispakket en kiezen daarnaast uit 5 modules (telkens 7 weken lang 3 uur).
De leerlingen kunnen ook kiezen voor 3u Latijn en dit voor het hele schooljaar.

Modules: Wetenschapper (STEM), Sociaal ondernemer, Sportieveling, Kunstenaar, Talenknobbel

In het 2de jaar kiezen de leerlingen voor een specifieke richting, ze hebben hiervoor de keuze tussen Klassieke talen, Moderne talen – Wetenschappen, Economie, Sport, Kunst en Maatschappij.

Ook hier krijgen de leerlingen een groot basispakket en kiezen ze voor enkele modules.
(telkens 3u per week, 7 weken lang per module)

Modules: Economie en Organisatie, Verzorging, Kunst en Creatie, Haar- en Schoonheidsverzorging.

In het 2de jaar kiezen de leerlingen dan voor een specifieke studierichting: Welzijn, Creatie of Organisatie.

Ontdek in onderstaand infofilmpje meer over onze werking.

Hieronder kan u de lessentabellen voor zowel de A als B-stroom bekijken.

2E GRAAD

In het schooljaar 2021-2022 is de onderwijshervorming in de 2de graad van start gegaan. In schooljaar 2023-2024 start de hervorming in de 3de graad. Dit betekent dat er grondige wijzigingen gebeuren in het studieaanbod en de lessentabellen.

Vanaf schooljaar 2021-2022 spreken we naast ASO, TSO, KSO en BSO ook over Doorstroom-, Dubbele-, en Arbeidsmarktgerichte finaliteit. Hiermee wordt aangetoond wat het opzet is van deze studierichting: verder studeren of een focus op tewerkstelling op de arbeidsmarkt.

Nieuw in het vierde jaar!!! MODERNE TALEN!!!

Hieronder kan u de lessentabellen voor de specifieke richtingen bekijken.

3E GRAAD

Nieuw in het 5de jaar !!! SPORTWETENSCHAPPEN EN WOORDKUNST – DRAMA !!!

Hieronder kan u de lessentabellen voor de specifieke richtingen bekijken.

Op Villa Da Vinci start je in een brede eerste graad met een basispakket en kan je de keuze maken voor een richting met of zonder Latijn.
In de 2e en 3e graad worden de volgende doorstroomrichtingen aangeboden: Humane Wetenschappen, Economie, (Grieks) Latijn, Natuurwetenschappen en Freinetpedagogie). Ontdek in het infofilmpje meer over onze werking.

Op Casa Da Vinci wordt er in de eerste graad enkel les aangeboden in de B-stroom. In het eerste jaar wordt nog geen richting gekozen. De leerlingen maken tijdens de module lessen kennis met de verschillende richtingen. In het 2e jaar wordt onderwijs aangeboden in de richting Creatie (decoratie en verzorging) en Organisatie. Ontdek in het infofilmpje meer over onze werking.

Hieronder kan u de lessentabellen voor 1B en 2B raadplegen.