Onze leerlingen uit de richting Lichamelijke Opvoeding  en Sport hebben ook dit jaar deelgenomen aan de jaarlijkse provinciale zwemwedstrijd in het Sinbad van Sint-Niklaas. Dit event is georganiseerd door MOEV. Naast de leerlingen van Scholen Da Vinci en andere scholen uit Sint-Niklaas, was ook Aalst, Dendermonde, Gent, Maldegem, Mariakerke, Melle, Oudenaarde, Sint-Amandsberg, Wetteren en Zwijnaarde vertegenwoordigd.

Per provincie en per categorie worden de 10 best geplaatste individuelen per proef  (50m vrije slag, 50m rugslag, 50 m schoolslag) toegelaten tot het Vlaams kampioenschap in Brugge of Kortrijk op woensdag 4 maart.

De leerlingen hebben individueel 1 voor 1 echt hun best gedaan! Echter willen we enkele leerlingen van onze Scholen Da Vinci in het bijzonder vermelden omdat zij worden geselecteerd voor het Vlaams kampioenschap.

  • Uit de eerste graad zijn dat geworden Alae El Bouhdidi. Lowie Staf, Tallouch Imad en Tallouch Anas. Proficiat!
  • Uit de tweede graad zijn dat geworden El Bouhdidi Ayman, Vercauteren Kevin, Beelen Thibaut. Proficiat!
  • Uit de derde graad zijn dat geworden Temmermans Otto, Van Gansen Quinten, Joop Seppe en Schelfout Robbe. Proficiat!

De andere zwemmers grepen nipt naast de prijzen. Toch  nog een pluim voor de jongens-en meisjesploeg aflossing 4X50m bij de cadetten. De jongensploeg werd vertegenwoordigd door 2 miniemen en 2 cadetten. Ze grepen net naast een medaille en strandden op een mooie vierde plaats.

Natuurlijk  krijgen ook alle andere leerlingen, ouders en vrienden die Scholen Da Vinci vertegenwoordigden op de zwemwedstrijd een dikke pluim voor hun aanwezigheid of inzet.

Ina Duwez en Yati De Knop worden ook nog bedankt voor de goede organisatie en  de nodige toffe sfeer. Hop naar volgend jaar, met misschien een prijsje meer.

Van de Moortele Amaro, 6LOS van Forum Da Vinci