AlgemeenAanbodExtra informatie

Goed in wiskunde en wetenschappen? Gek op taal? Droom je weg bij historische verhalen of zie je jezelf als beginnende kunstenaar? Of denk je dat er een carrière als topsporter, haarstylist, dokter of wereldreiziger op je wacht? We ontdekken het graag samen met jou!

Forum Da Vinci is onze grootste campus aan de Parklaan en is een veelzijdige school. Je krijgt hier alle tijd en ruimte om te groeien. Met onze brede opleidingen in doorstroom-, dubbele – en arbeidsmarktgerichte finaliteit kan jij straks alle kanten op.

In deze infogids ontdek je misschien al welke kant dat wordt. Het Forum verwelkomt je om het zelf te komen ontdekken. Tot op de speelplaats!
Ons team van klastitularissen, vakleerkrachten en leerlingenbegeleiders zal vanaf je eerste schooldag goed voor je zorgen. Je zal hier veel tijd doorbrengen. We maken er dan ook een plaats van waar je het, samen met je vrienden en vriendinnen, helemaal naar je zin hebt.

We doen er alles aan om uw kind een onvergetelijke schooltijd te bezorgen, zodat het zélf ontdekt welke kant het later uit wil. Heb je een vraag of opmerking? Wacht niet tot de oudercontacten. Leerkrachten en directie nemen graag de tijd om naar je te luisteren.

In het 1ste jaar starten alle leerlingen in 1A of 1B.
Als uw kind een getuigschrift basisonderwijs heeft behaald, kan het naar het eerste leerjaar A van het voltijds secundair onderwijs.

Het 1ste leerjaar B richt zich op jongeren met een leerachterstand (en dus het getuigschrift basisonderwijs niet hebben behaald) of jongeren die liever al doende leren.

Na het eerste leerjaar B kunnen de leerlingen naar 2A (mits een gunstige beslissing van de toelatingsklassenraad), 2B of naar het 1ste leerjaar A.

Vanaf de 2de graad bieden wij richtingen aan binnen de doorstroom-, dubbele- en arbeidsmarktgerichte finaliteit.
Voor meer informatie over de verschillende richtingen die wij aanbieden kan u terecht op de pagina ‘studieaanbod’.

Een schooldag begint om 8.25 u. Er zijn twee pauzes van een kwartier tussen de lessen. De middagpauze duurt één uur, van 12 u. tot
13 u. In principe blijft iedereen op school eten, maar je mag naar huis met toestemming van je ouders. Je schooldag eindigt op woensdag om 12 u.
(of 12.50 u.) en om 15.40 u. (of 16.30 u.) op de andere dagen.

Tijdens de middag kan je de grote honger stillen in het zelfbedieningsrestaurant. Je kiest voor het driegangenmenu (soep, warme maaltijd en dessert), voor verse soep of uit een uitgebreid assortiment dagelijks vers belegde broodjes. Verspreid over het schoolterrein staan er automaten gevuld met gezond en suikervrij lekkers.

Op onze school kies je zelf je levensbeschouwelijke vakken. Kies je voor zedenleer of voor de anglicaanse, islamitische, israëlische, orthodoxe, protestantse of rooms-katholieke godsdienst? Dat beslis jij!

Wie les heeft tot 15.40 u. kan op school blijven studeren tot 16.30 u. Je kan gebruik maken van de computers. De school biedt verdere studiehulp aan in de vorm van de studiemethode ‘leren leren’, een huiswerkklas op vastgelegde avonden, taalklassen voor taalzwakke leerlingen en inhaallessen als extra ondersteuning.

We gaan na of je alle leerstof onder de knie hebt. Je krijgt vier tussentijdse rapporten en er zijn twee examenperiodes (voor de kerstvakantie en in juni). In de B-stroom zijn er geen examens. Je wordt het hele jaar door geëvalueerd, aan de hand van vier rapporten. Vanaf de 2de graad hebben alle arbeidsmarktgerichte richtingen grote toetsen tijdens de examenperiode.